Wednesday, December 19, 2012

Wanie and the closet.

Macam tajuk fairytale movie kan? bahahahahhahah.
Nope this is real story about my dumb not very lucky sister wanie.

Pada sebuah malam yg hening sedang Misz Lynn asyik menonton how i met your mother sambil terkekeh2 tiba2.....

* suspence music*

Telipon wanie berbunyi nyaring.

Ceh potong stim toi. So ML sambung tengok tv balik sbb tiada perkara diluar norma kebiasaan berlaku. Kemudian sejurus selepas ML kembali menghadap Barney Stinson di kaca tv tiba2.....

* suspence music again*

Brangggggg. #somethingbangthefloor.

ML concern but butt still glued to the sofa for Ted Mosby sake.

"awat tu?" soalan separa prihatin ML

"pintu almari jatuh" jawapan normal wanie.

"okay"
Not bother to check the condition coz im very sure Ted wanna reveal his wife to be very soon (which is not happening boooooo). So ML still focus tengok tv. tiba2........................

* suspence music again*

ML terdesak sebuah esakan kecil yg membawa kepada sebuah raungan yang semakin membesar.Dengan seberapa pantas yang mungkin Ml bergerak ke bilik wanie dan mendapati beliau sedang menangis teresak2 memegang kakinya sambil di tangannya masih memegang henpon tanda urusan bergayut itu masih belum selesai.Rupa2nya pintu almari tersebut telah tertmpa ibu jari kakinya.

hahahahhahahah

kejam la ML gelak tapi mmg serius lawak tengok dia nangis tapi xnak hang up phone.
memandangkan abah xda ML sepantas mungkin col jiran sebelah minta tolong ke spital sbb ibu jari wanie dah instantly hitam lebam.

Puas kami tawaf cari klinik 24 jam coz jam dah pukul 10 malam. Amazing satu klinik pon xda. Pftttttttt

Kami terus ke hospital sambil im still making fun of how silly wanie crying . Sampy jek kat bhg kecemasan Dr terus refer wanie ke xray department which is gazillion km away from there. haish...... ML pon tolak la wanie guna wheelchair sampy sana.. n q up some more.
#yawn

Guess what?
IBU JARI KAKI WANIE RETAK.
gulp.
RETAK OK.

Then Dr buat minot surgery untuk buang kuku kaki dia sebb nak buang darah beku. Horror than horror movies.
By this time abah ML dah sampy kat spital sambil teman ML tunggu wanie. ML diam sambil membendung rasa bersalah sebb make fun of her before. Dia serius sakit.
#bersalahyghamat.

Lebih kurang pukul 1 pagi kami dah boleh balik rumah. Then MIsz Lynn terpaksa packing barang sebb the very next morning ML perlu travel ke KL outstation. Hadoih... mesti perjalanan yg sangt menyiksakan esok dgn mata yg sangat berat.

this incident really spoilt the vacation mood. Will blog about that sooon.
c ya.


3 comments:

  1. Kesiaaaannn Wanie.. mula2 macam kelakar je..rupenya2 sampai kene buang kuku..ish2..

    ReplyDelete